Vinter och snö runt stugan

Vårt hus är fint som det är, men det går definitivt alltid att göra det ännu finare. Det gäller inte bara själva huset utan allting runtomkring, som trädgården. En fin rabatt längs med huset gör skillnad, liksom en välklippt gräsmatta, buskar som hålls efter, träd och så vidare. Det krävs en del arbete, speciellt under vår, sommar och höst. På vintern handlar det mest om att skotta snö och försöka överleva. Men vintern är en bra tid att planera vad man ska göra när vädret blir lite mer tillåtande. Man kan fundera över vad man ska plantera för växter, vad som behöver göras med huset och allt det där. Många idéer bollas fram och tillbaka, en del bättre än andra. Trevlig förströelse under kalla vinterkvällar när nordanvinden viner utanför.

Ett fint smidesstaket

Ett fint smidesstaket

En sak som vi funderar på är att sätta upp ett fint smidesstaket runt tomten nästa år. Smidesstaket kan göra så att hus ser flottare ut och nästan får lite av en modern herrgårdskänsla över sig. Det är klart, det beror ju på hur smidesstaketet ser ut. Det måste ju passa ihop med huset. Vi tror dock inte att det ska bli något problem utan vi är rätt så säkra på att vi kan välja ett som passar och som vi kommer att vara nöjda med även om 25 år. Vi har inte bestämt oss ännu, men det lutar mot att vi kommer att göra slag i saken så fort som vi hittar ett som vi är nöjda med.

Annat som vi funderar på är fruktträd. Det kommer visserligen att ta rätt så många år innan de börjar ge frukt, men tålamod är ju som bekant en dygd. Även om det blir så att det är barnbarnen (när de kommer) och inte vi själva som får njuta så kan det vara värt det. Man ska vara snäll mot kommande generationer!

Thomas • februari 3, 2015


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *