Vädret kan vi inte styra över

Jag läste en lite lustig insändare i tidningen för ett tag sedan. Det var någon som var väldigt arg över att det regnade så mycket, och denne frågade irriterat SMHI när det skulle bli fint väder. Det känns ju lite komiskt att göra en insändare om det, för det är ju knappast SMHI:s fel att det regnar. Ingen kan ju styra över vädret, så det var egentligen en ganska meningslös insändare. Visst är det nog många som känner igen sig och tycker likadant, men att lägga energi på att vara så sur över vädret att man skriver till tidningen om det känns lite lustigt som sagt.

Det enda vi kan påverka är ju vår inställning till vädret. Vi kan vara irriterade, eller så kan vi klä på oss regnkläder och gå ut och göra det bästa av det. Eller passa på att mysa inomhus när regnet smattrar mot rutorna. Vi har förresten funderat på att göra en inglasning av vår altan. Det är ju ett perfekt sätt att göra det bästa av vädret. Då kan man njuta av att sitta ute och titta på sin trädgård och ändå ha skydd för regnet. En kollega till mig glasade in sin altan och det blev riktigt bra. Han anlitade Uterumsmästarna och det ska vi också göra om vi bestämmer oss för att det blir inglasning. Jag har hört mycket bra om dem och de har också bra priser.

Något liknande detta!

Jag tror faktiskt att man har för lite att göra om man lägger tid på att klaga på vädret. Visst, här i Sverige är det typ obligatoriskt att man ska prata om vädret och även att man ska klaga på det, men det finns ju gränser. Om man känner att man behöver skriva en insändare om det så tycker jag att man ska ta och skaffa sig en hobby istället!

Thomas • juni 22, 2015


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *