0

Om mig

thomasDet här är sidan som kommer handla om mig, Thomas. Jag är, som så många andra svenskar, inflyttad. Det betyder att jag inte är född här, men att jag ändå är svensk, rent nationellt. Jag kommer ursprungligen från Tyskland och Riesa, som ligger i Sachsen i nordvästra delen av landet. Jag flyttade med min familj i unga år till Sverige eftersom min pappa fick jobb här. Ganska snabbt därefter fick mamma jobb, och det gjorde att vår familj blev svenskar.

Det gick ganska snabbt för mig att lära mig svenska. Svenska och tyska är på många sätt ett besläktat språk, som har mycket likheter, vilket gjort att det har varit enkelt att lära sig grunderna. När det gäller grammatik och ordföljder så har jag definitivt mycket kvar att lära, och min tyska brytning lär jag nog inte bli av med, men det gör heller ingenting. Jag är stolt över mitt arv och min brytning är ett tydligt, dagligt bevis på att jag härstammar från Tyskland.

Den här bloggen kommer inte handla speciellt mycket om det. Det är snarare en berättelse om mig och mitt liv. Det blir på många sätt en sammanfattande berättelse om delarna av livet som jag anser vara värda att ta upp och belysa. Det kommer att handla om allt från mitt jobb och idrotter jag är intresserad av, till träning, bilen och vårt hus. Det är med andra ord mycket som kommer avhandlas här och säkerligen kommer jag att spåra in på en del ämnen som handlar om något helt annat.

Det är själva målet med min blogg. Att vara en plats där jag skriver om det som faller mig in för stunden. Jag vill alltså inte begränsa mig inom ett visst ämne, eftersom jag tror att det kan bli svårt att hålla bloggen uppdaterad i det läget. Att då skriva en mer allmän blogg om mig och mitt blir den bästa lösningen för en innehållsrik och varierande blogg.