With great beard comes great responsibility

För något år sedan började jag låta mitt skägg växa ut. Jag tror att det var under semestern när jag inte riktigt orkade raka mig. Jag brukar visserligen ha lite stubb så helt slätrakad är jag aldrig, men då blev det så att jag lät skägget växa sig lite längre. Efter det blev det lite varierat så att jag rakade ner det lite ibland och lät det växa fritt ibland, men så en dag så bestämde jag mig för att jag skulle odla skägg på riktigt. Jag skulle alltså inte bara låta mitt skägg växa ut, utan jag skulle skaffa skägg. På riktigt. Det är en stor skillnad, för att skaffa skägg betyder att man under processen trimmar och klipper så att skäggväxten blir jämn och behåller en snygg skäggfrisyr.

Skägg är på modet
Som ni kanske har sett så blev det inne med skägg för en tid sedan, och det är en trend som verkar hålla i sig. Nu var det inte därför jag skaffade skägg, men jag är glad att jag gjorde det just nu för det innebär att det finns mycket mer produkter för skägg. Att ha skägg är nämligen inte bara att man har hårstrån på hakan – precis som håret på huvudet så behöver skägget tvättas, kammas och stylas. Jag hade ingen aning om att det är så roligt som det är, och nu har jag en liten arsenal och borstar och kammar, skäggbalm, skäggolja och mustaschvax. Jag har till och med varit hos en riktig barberare en gång och fått skägget trimmat.

Ett rejält skägg.

Det här är vad jag kallar ett skägg!


Det har visat sig att jag har en väldigt bra skäggväxt, tät och jämn och tacksam att jobba med. Och som jag brukar säga: with great beard comes great responsibility. Därför bestämde jag mig när det nu var dags att beställa en ny skäggolja att jag skulle leta efter en ekologisk sådan. Det hittade jag på en sida som heter Fina Mig av ett märke som heter Lilla Bruket. Nu ska det bli roligt att se vaf den går för!

Thomas • maj 12, 2016


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *