En vacker plats i Sverige

Vi turistar alldeles för lite i vårt eget land, det är något som många brukar säga. Jag kan erkänna mig skyldig direkt, för antalet städer som jag har varit i, här i Sverige, är färre än antalet städer som jag har varit i utomlands. När man verkligen tänker på det så är det direkt pinsamt, och det känns lite vemodigt att man inte har gett svenska städer samma chans som man ger utländska. Det har väl kanske mycket med exklusiviteten att göra, men den stora skillnad som finns mellan svenska städer gör att det argumentet alltid kommer att falla. Så var det för mig när jag besökte Älvdalen Camping.

En naturupplevelse med smak av historia

Dalarna i sig är ett otroligt landskap som är betydligt längre än vad man först tror. Du har de söndra delarna med sina vidsträckta vidder och bergslagsnatur till de norra delarna av landskapet där fjället råder och bjuder på helt underbara naturupplevelser. Jag beslutade mig för att besöka denna idyll till ort, Älvdalen, och jag ångrar mig inte för en sekund. Själva kommunen är gigantisk, så det går att uppleva mycket i och omkring Älvdalen, och jag försökte hinna med så mycket som möjligt, något som jag verkligen inte ångrar.

Att Älvdalen är ett populärt turistresmål märktes tydligt, inte minst på de utmärkta sätt som man kan erbjuda camping i Älvdalen. Det är en väl utvecklad bransch i den här delen av landet, och det är mycket som finns att njuta av i dessa sammanhang. Svenskar är generellt ett folk som älskar att campa och befinner man sig ute på vägarna utan att veta var man ska så är Älvdalen verkligen en plats som man ska överväga. Även om det är en mindre ort så finns det här ett stort intresse av att erbjuda service och samtidigt ge turisterna en upplevelse som de sent ska glömma. Så var det i vilket fall för mig under mitt besök!

Thomas • juni 19, 2017


Previous Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *