Dille på bröd

Ibland blir det så att man får dille på någonting, hela familjen på en gång. Ni vet, man kommer på att någonting är kul, och så börjar man göra det konstant. I vårt fall är vår senaste mani bakning av alla de slag. Vi köpte en bok med flera olika spännande recept på bröd i och så satte vi igång och baka. Idén är att vi ska prova på alla recept i den. Spännande och roligt och inte blir det sämre av att det är något alldeles extra speciellt med hembakt bröd. Varför har vi egentligen slutat att baka bröd själva, utom i undantagsfall? Det tar ju inte speciellt lång tid. Aktiv tid då, när degen jäser eller gräddas kan man ju göra någonting annat. Och det är ju gott, som sagt!

Boken i fråga är ”Bröd från Brunkebergs Bageri” av Heléne Johansson och den kan rekommenderas varmt. Mycket bra recept som inte är överdrivet krångliga, full med fina bilder och det är uppenbart att Heléne förstår det där med bröd. När man kollar i boken så vill man sätta igång och baka direkt! Det är en bok som inspirerar och har man minsta intresse av brödbakning så ska man införskaffa den omedelbums!

Den enda nackdelen är att det blir lite väl mycket bröd bakat och vi kan inte äta allt medan det är färskt – vi har kanske gått lite till överdrift där. Vi fryser därför in en del för att kunna ge bort till vänner och bekanta. Därför har vi börjat förbruka fryspåsar och påsklämmor i stor mängd (klämmor i nylon från WeLoc, en riktigt bra klämma som dessutom är billig). Men det gör inte så mycket. Att ge bort bröd är någonting som brukar uppskattas. Speciellt när det är så goda recept som de i ”Bröd från Brunkebergs Bageri”. Återigen en bok som vi varmt rekommenderar!

Thomas • september 17, 2015


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *