Dags att planera semestern

Jag sitter här och funderar lite på sommarens semesterplaner. Vi ska bila någonstans i Sverige, som vi brukar göra, och jag är lite sugen på Dalarna. Jag har varit där förut men inte resten av min familj. Som jag minns det var det ett väldigt trevligt landskap. Jag var nere i Falu Koppargruva kommer jag ihåg, som ju ligger i Falun. Väldigt spännande och helt klart något som jag skulle kunna tänka mig att göra igen. Däremot finns det kanske inte så mycket att göra så att man vill stanna i en och samma stad i typ en vecka, men det går ju att åka runt och bo på olika ställen, alternativt bo någonstans där man lätt kan ta sig till olika ställen.

Tällberg är en bra mittpunkt
Ett boende som jag har kikat lite på är Green Hotel som för det första verkar vara ett väldigt mysigt hotell med en fantastisk utsikt över sjön Siljan, och som för det andra ser ut att ligga ganska bra till. Det ligger i Tällberg och därifrån har man ungefär en kvart till Leksand, en kvart till Rättvik, 50 minuter till Falun och Borlänge, 50 minuter till Mora och 10 minuter på det till Orsa, runt 1 och 20 till Älvdalen och så vidare. Man kan med andra ord bila runt på ganska korta avstånd men ta sig till väldigt många ställen. En dagsutflykt till varje stad (eller säger man ort kanske?) och vissa går ju att kombinera om de ligger när varandra, som Falun och Borlänge.

Då har man hur mycket som helst aktiviteter att välja mellan, med allt från museer och kultur till shopping, Orsa björnpark, Leksand sommarland och en massa annat kul. Enligt mig är det en perfekt plan, men jag har inte riktigt lyckats sälja in den till familjen än. Ungarna vill till Liseberg och frugan vill till Gotland, så vi får väl se då.

Thomas • mars 14, 2016


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *