Ämnet fotboll

Precis som tyskar så är också svenskar väldigt passionerade när det gäller fotbollen. Det gläder mig som fotbollssupporter att kunna ta del av den stora fotbollstraditionen. Den inhemska ligan i Sverige hör kanske inte till de bästa, men det är mycket passion i det hela, och egentligen ganska oförstört med tanke på att det i jämförelse inte är lika mycket pengar i omlopp. Det är rätt fint att se det, att det finns en genuin kärlek till fotbollen i Sverige, istället för att det enbart ska handla om vem det är som har mest pengar att köpa spelare för.

Den tyska ligan är en av Europas bästa, och det är lite synd att den inte fått genomslag i Sverige. Visserligen har jag noterat att intresset har ökat, framför allt efter att fler svenskar börjar spela i ligan, men kanske främst för att Bayern München går som tåget när det gäller Europaspelet. Det är tydligt så att den spanska och den engelska ligan är högst skattad här i Sverige, och det gör mig ingenting eftersom att det finns flera duktiga tyskar i respektive ligor.

När det gäller landslagen är jag lite tudelad. Jag kan nog säga att hjärtat ligger närmast Tyskland, men jag har märkt att jag blir genuint glad när Sverige vinner sina matcher (vilket det visserligen har varit en bristvara på de senaste omgångarna). Men fotboll är underhållande vilket som, och det är väldigt roligt att inte behöva släppa det här i Sverige. Laget som för mig känns allra bäst just nu i Sverige är helt klart Malmö FF, som går en strålande framtid till mötes.

Thomas • oktober 22, 2014


Previous Post

Next Post

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *